Taideterapia

Ekspressiivinen taideterapia

Tule ja tutustu taideterapiaan!

Ekspressiivinen taideterapia on työskentelyä, jossa pääset kokeilemaan ja yhdistämään kuvaa, liikettä, kirjoittamista ja muita itsellesi luontevia ilmaisun muotoja, kohti omia tavoitteitasi. Aistit, koet ja tutkit toiminta- ja ajattelutapojasi ja elämääsi yhteisessä vuorovaikutuksessa taideterapeutin kanssa. Prosessina etenevässä työskentelyssä ja keskustelussa etsimme yhdessä vaihtoehtoisia näkökulmia, toimintatapoja ja ratkaisuja.

Työskentely voi alkaa mistä tahansa ilmaisun muodosta, vaikka käden liikkeestä, josta liidun avulla syntyy viiva tai kuva, josta luomme tarinan. Katsomme paperille piirrettyä viivaa, muotoa tai väriä, jolle sinä annat sanalliset tai kirjoitetut merkitykset. Mitä sinä niissä näet? Voimaa, herkkyyttä, haurautta? Terapeutti ei tulkitse kuvaasi. Kuvalle ja kehon liikkeille antamillasi merkityksillä on usein yhteys tunteisiin, kokemaasi ja arjen toimintatapoihisi.

Voit oivaltaa yhteyksiä taidetyöskentelyn ja oman elämäsi välillä. Joskus voimat eivät riitä tekemiseen. Silloin pysähdymme tähän hetkeen, aistimuksiin, hengitykseen ja vaikka taidekuvien, esineiden tai terapiakorttien kertomaan.

Taideterapia

Raija Lundahl

FM, taidekasvattaja, ekspressiivinen taideterapeutti, kouluttaja, opinto-ohjaaja.